Govornik

Govornik je aplikacija za pretvarjanje besedila v govor. Na voljo je za Microsoft Windows in Android telefone/tablice. Aplikacija na vašo napravo shrani sinteze, ki ste jih izvedli z namenom, da jih lahko predvajate kadarkoli. To pride še posebej prav, če nimate internetne povezave, ampak potrebujete posnetek.

Android aplikacija

Android aplikacijo lahko prenesete tukaj. Aplikacija potrebuje internetno povezavo in dovoljenje za zapisovanje datotek na notranji pomnilnik. Po uspešni sintezi pa lahko posnetek govora delite s svojimi prijatelji preko aplikacij nameščenih na telefonu. Dodana pa je še ena funkcionalnost in ta je zgodovina posnetkov. S tem lahko poiščete besedilo, ki ste ga že sintetizirali in ga predvajate brez čakanja na obdelavo posnetka.

Z aplikacijo lahko pretvarjate vsako besedilo v govor. Izbirate lahko med različnimi glasovi in različnima verzijama (in V3, več o njej, tukaj). Kjerkoli na telefonu lahko označite in kopirate besedilo, ki ga želite pretvoriti v govor. Po kopiranju besedila odprite aplikacijo Govornik in ga prilepite v okno za besedilo ter pritisnite "Preberi".

Windows aplikacija

Tukaj si lahko prenesete prvi brezplačen javni sintetizator slovenskega jezika za osebne računalnike. Več o izdelavi tega programa si lahko preberete tukaj. Aplikacija omogoča vse stvari, ki jih omogoča Android aplikacija. Dodana pa je še možnost shranjevanja posnetka govora kamorkoli na svoj računalnik.


Zagon programa je sedaj precej hitrejši, saj se vse procesiranje besedila zgodi na oddaljenem strežniku.


V okno vpišite besedilo, ki ga želite prebrati z izbranim glasom in nato pritisnite tipko »Preberi«. Spodaj okna so sedaj dodani gumbi za manipuliranje s posnetkom (pavza, glasnost, premikanje po posnetku). To pa vsekakor pripomore k uporabnosti in hitrejši uporabi sintetizatorja.

Če naletite težave pri uporabi Govornika, pritisnite tukaj.

Sistemske zahteve

  • .NET framework 4.5
  • Windows, ki podpira .NET 4.5
  • Internetno povezavo
  • Zvočnike/slušalke za poslušanje besedila

Prenos

Govornik.msi: tukaj.

Trenutna verzija: 5.1

Sedaj tudi avtomatska posodobitev programa.